Som tømrer kan man være med til at skabe et godt arbejdsmiljø

26 juli 2019 Anders Lundtang Hansen
image

Du vågner om morgenen som tømrer, og du skal møde på arbejde. Dagens opgaver indebærer blandt andet udskiftning af vinduer i århus, skære træ til levering, hente udstyr på lageret og lidt mere.

Men du glæder dig faktisk ikke rigtig til at møde på arbejde. Vejret er egentlig godt, men for første gang længe ser du egentlig mest frem til at holde fri, og det er ikke (kun) for at nyde det gode vejr derhjemme, men åbenbart af en anden årsag.

Er det fordi, du er træt af at være tømrer? Nej, ikke umiddelbart, du elsker dit håndværk, gøre kunder glade og lave et tilfredsstillende arbejde generelt, der giver ros fra kunder, medarbejdere og ledelsen.

Kunne det så tænkes, at problemet ligger på arbejdspladsen?

Nu du tænker over det, så forsøger du at undgå mest muligt at være på selve firmaets grund, og specielt når der er flere medarbejdere samlet.

Kan du slippe af sted med det, så vil du helst møde ude på en given opgave, end du skal hjem at runde lageret først på arbejdspladsen hos firmaet.

Når der skal hentes udstyr og remedier, så er det hurtigt ind og hurtigt ud uden hjælp.

Skærer du helt ind til problemets kerne, så er det faktisk de andre medarbejdere, der generer dig. De er ikke glade, de er ikke muntre, ofte brokker de sig, og deres mismod smitter af på dig, som du tager med hjem.

De helt dårlige dage er du og de andre ligefrem ubehøvlede overfor hinanden.

Godt nok har firmaet nedskrevet nogle regler for, hvad man kan gøre for at får et godt arbejdsmiljø, men ingen ser ud til at efterleve det.

Måske var det på tide med et paradigmeskifte, hvor I satte jer sammen og adresserede, om andre havde den samme opfattelse af arbejdspladsen og lagde en slagplan for, fordi I alle fremadrettet kunne trives sammen og glæde jer til at møde på arbejde.

Flere Nyheder