Sådan indretter du dit eget fitnessrum

27 december 2020 Anne-Mette Hansen

Orker du ikke at træne i fitnesscenteret med en hel masse fremmede mennesker? Måske har du ikke tid i hverdagen til at komme forbi træningscenteret? Eller måske er der bare ikke ét i nærheden af dig? 

Ingen problem. Du indretter blot dit eget fitnessrum i hjemmet. Det kræver faktisk ikke så meget. Og så sparer du det månedlige gebyr til fitnesscenteret. Læs med her og find ud af, hvad det kræver at lave dit eget motionsrum.

1. Et rum du ikke bruger

Du skal have et ekstra rum derhjemme. Ét rum du kan undvære i hverdagen, som du ikke bruger til andet. Det kunne være det dér kontor, der aldrig bliver brugt. Eller gæsteværelset der sjældent er i brug. 

2. Motionsmaskiner

Rummet skal indrettes med flere ting. Noget af det vigtigste er dine motionsmaskiner. Du kan selvfølgelig ikke investere i lige så mange maskiner, som der er i fitnesscenteret. Derfor er det en god idé at overveje, hvilke maskiner du bruger mest. 

Mange vælger at have en motionscykel, en crosstrainer, en romaskine eller et løbebånd derhjemme. Det er maskiner, du kan bruge til at varme op og forbrænde mange kalorier på. 

3. Yogamåtter 

Er du ikke så meget til at træne på motionsmaskiner? En yogamåtte kan også danne ramme for din effektive træning. Du kan lave både yoga såvel som andre træningsøvelser. Du finder mange apps med træningsprogrammer, der ikke kræver maskiner eller udstyr. 

4. Håndvægte 

Er du hardcore bodybuilder? Eller løfter du bare vægte for sjov? Det kan være alt fra små 1 og 2 kg håndvægte til et helt træningsstativ, hvor du kan ligge ned og løfte meget tunge vægte. 

5. Tv eller musikanlæg 

Intet fitnessrum uden god stemning! Et tv eller musikanlæg er et oplagt valg. Så du kan følge med i nyhederne, når du cykler lange tur eller høre musik, mens du afstresser på yogamåtten. 

 

Flere Nyheder