Regnskoven forandrer sig med tiden

25 januar 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Du kan nok regne ud, at regnskoven ikke er en konstant, og her menes ikke, at den ændrer sig ved, at man fælder den eller planter nyt, selvom det specielt er afgørende for forandringen af den verden over.

Det er også i den sammenhæng, at vi hører mest om den, men der sker også forandringer i den, når man kigger ned i den, uden man ser på de situationer, hvor man højt siger: Red regnskoven!

For regnskoven er jo heller ikke ens verden over, og man kunne godt komme til at tro, at regnskoven er en enkelt enhed, da man taler om den i ental, men faktisk er regnskoven at finde lige fra Australien til Sydamerika.

Der er områder, der endnu ikke er helt kortlagt, og man finder stadig spændende, arkæologiske fund i denne skov, og så er der stammer, som der stort set lever isoleret fra resten af verden her.

regnskoven

Regnskoven er en mangfoldig størrelse

Så når man dykker ned i de enkelte dele af regnskoven verden over, så vil man opdage, at den er meget forskellig fra de steder, man besøger den, alt efter hvor det er.

Det kan være svært at se for det utrænede øje, men som man lærer de forskellige områder af regnskoven over verden at kende, så kan man stort set lære at differentiere den ud fra billeder, der er taget af den.

Der er også stor forskel på de planter og dyr, som der gror og beror i de forskellige egne af regnskoven.

Og det er dette aspekt, som der også er under stor forandring, også selvom vi mennesker ikke forsøger at påvirke den.

Det er en spændende udvikling, som der skal tage sin naturlige gang, hvorfor vi skal sørge for, at den kan få lov at leve sit eget liv uden vores indblanding.

Flere Nyheder