Metoder til at håndtere trusler som erhvervsfotograf

15 august 2019 Anders Lundtang Hansen
image

Der er nogle erhverv, som er mere udsatte end andre, når det kommer til trusler, og ved nogle uddannelser bliver man ligefrem udlært i, hvordan man håndterer konflikter og trusler.

Dette ser man blandt andet, hvis man ønsker at være politibetjent eller dørvagt. Netop disse typer af erhverv er dem, der skal stå forrest i geledene, når der er optakt til ballade, så de kan håndtere den slags situationer og nedtone alvoren og forhåbentligt sørge for, at tingene ikke eskalerer.

Men andre erhverv kan man risikere også at møde trusler, men det skulle helst være undtagelsen end reglen, hvorfor man ikke ligefrem har det på skoleskemaet, men hvor man måske mere taler indbyrdes om, hvad man plejer at gøre, og om man har erfaringer på det område.

Vi slår lige ned på et eksempel som, at man er erhvervsfotograf i Skive.

Godt nok skulle man ikke tro, at den slags fotografer er blandt dem, der modtager flest trusler, for det skulle vel mere være paparazzi-fotografer eller andre former for sladderfotografer, der går lidt for tæt på med deres linse og overtræder den personlige sfære for mange personers vedkommende.

Men derfor kan det bestemt ikke udelukkes, at man oplever trusler som erhvervsfotograf, og det kan komme fra mange kanter af i forskellige grader.

Man kan opleve personale, der skal have taget billeder til personalebogen, men hvor nogle har travlt, andre har dårlige dage, og andre igen ikke gider, og så kan man som fotograf opleve alt fra spydige kommentarer til ironiske, omend nedsættende, bemærkninger, der nok var en del sandhed i.

Det kan også være, man er blevet sendt på opgave som erhvervsfotograf, hvor man møder nogle mennesker, der ikke respekterer ens arbejde, så man beder dem om at flytte sig, og så opfører de sig truende.

Her er det vigtigt, at man ikke forsøger at eskalere situationen, men at man tager det hele med ro og taler i en rolig tone hele tiden.

Undgå især, at det ender med at blive fysisk.

Flere Nyheder