Kan man lave byggeri alle steder?

21 december 2020 Anders Lundtang Hansen

Nogle steder er det lettere at få tilladelse end andre til at lave byggeri.

Hvis du tager til nogle lande langt væk fra Danmark, så er der nok næppe nogle, der går særligt højt op i, om du lige bygger et hus eller noget større eller mindre, fordi man ikke fører særligt meget kontrol med den slags, eller man lever mere liberalt, hvor folk skal have lov til at leve og gøre, som de har lyst til.

Så risikerer man dog også mindre sikkerhed, og hvis man er langt væk hjemmefra, så kan man måske blive truet til et vælge en entreprenør, et byggefirma, en byggeherre med videre, når der skal forestås dette byggeri, hvis det er noget omfattende, som der er mange penge i.

Men selv i mindre afstande fra Danmark går man måske ikke så højt op i den slags, hvor man bare lige skal indhente en formel tilladelse, og så kan man ellers begynde at bygge, som man stort set har lyst til.

Her er IKKE byggetilladelse

Men der er jo forskel på, om man lige skal bygge et lille haveskur i haven derhjemme, eller om man har agtelser om at lave en tilbygning til ens hovedhus – eller man måske skal hen at etablere en ny kontorbygning.

Disse ting kan kræve en del tilladelse at få, og overholder man ikke at få den/dem, og man heller ikke holder sig til de begrænsninger, som der er udstukket, eller som man selv har oplyst at følge, så kan det gå galt for en.

Man må heller ikke bygge på de grunde, der er fredede, og man må ikke bygge hos andre, hvis man ikke har fået lov til dette.

Dette er jo med til at hindre, at det ikke bliver en slags Det vilde vesten, hvor folk bare bygger, som de har lyst til.

Flere Nyheder