Frygten for tandlæger

25 januar 2021 admin

Mennesker er bange for forskellige ting 

Det kan være alt fra hunde til katte eller noget lidt mindre som for eksempel edderkopper og slanger – i de fleste tilfælde noget flere mennesker ser som “større dyr” og deraf frygten for dem. Frygten kan i nogle tilfælde være så slem at man udvikler en “fobi” for dyrene.

Det kan også være man ikke er bange for noget konkret, som et dyr, som man kan tage og føle på og derefter løbe væk fra. Nogle gange kan man også være bange for en bestemt følelse, det kan være at blive såret eller at blive efterladt.

Man kan også være bange for at starte i et nyt job eller hoppe ud i det bungee jump, som man nu alligevel lige har betalt 2000 kr. for at prøve. Disse angst oplevelser er dog kun kortvarige, hvor følelsen af at blive efterladt eller at føle sig ensom er en mere vedvarende følelse. 

Men hvad med dét at være bange for tandlæger?

Overraskende mange danskere har tandlægeskræk 

Generelt er tandlæger såsom: http://www.tandbrinck.dk/ jo nogle søde og rolige væsner, som blot hjælper dig med at holde dit tandkød pænt og rent og få gebisset til at stå snorrelige. 

Men i nogle tilfælde, er der folk, der ser tandlæger som de største farligste væsner i verden, når de står foroverbøjet og kigger ned på deres bisser. Man kan føle sig indelukket, når man ligger der med munden åben og ikke kan gøre noget og dermed få en følelse af klaustrofobi. Her er det en god idé at bevare roen og huske på, at det alt sammen bliver gjort i den bedste mening.

Hvis ikke du får fikset dine tænder i tide, kan det nemlig resultere i endnu flere tandproblemer og så skal du altså lægge i stolen i endnu længere tid – til en endnu dyrere pris. 

Flere Nyheder