Få dit gulv smukt og lækkert igen med en gulvafslibning

13 juli 2019 Astrid Pedersen
image

Mange boligejere, som er i besiddelse af et hus eller en lejlighed med et ægte trægulv, vælger at lade gulvet behandle med lud eller sæbe. Disse former for gulv behandling er særdeles populære – og det med god grund. Et trægulv, som er behandlet med lud eller sæbe, får en hvidlig og silkemat overflade, som kan lyse hele rummet op med et nærmest magisk skær.

Lud- eller sæbe behandlede gulve er samtidig en fornøjelse at betræde. I hvert fald hvis de bliver passet og plejet eftre alle gældende forskrifter. Hvis dit gulv er behandlet med lud eller sæbe, skal du ofte – faktisk helst en gang om ugen – vaske det med en særlig sæbe, som vedligeholder og plejer træværket.

Da gulvet i sin tid blev behandlet – enten da det var ganske nylagt, eller i forbindelse med en gulvafslibning eller en gulvafhøvling – dannede der sig i træværkets overflade en beskyttende hinde. Denne hinde vedligeholdes ved hyppig vask som beskrevet oven for. Forsømmes denne vask af flere omgange, forsvinder hinden – og så vil gulvet uvægerligt blive slidt.

Hvordan får jeg mit slidte trægulv pænt igen?

Slitage ses hurtigt i de lud- eller sæbe behandlede trægulve. Først og fremmest vil alt fra støv og skidt til spildte væsker, som kommer i berøring med gulvets overflade, blive suget ned i de ubeskyttede træfibre. Her vil de danne misfarvninger, som står i skærende kontrast til den lyse og ensartede overflade, som bevares der hvor gulvet ikke slides så voldsomt. Du vil for eksempel kunne se det, hvis du flytter sofaen eller et tæppe.

Disse tegn på slid kan ikke vaskes bort – men du kan med hjælp fra en dygtig gulvmand fjerne dem ved en grundig gulvafslibning. Efter en gulvafslibning vil dit gulv fremstå smukt og ensartet igen, og du kan genoptage dine pleje og vedligeholdelses rutiner.

Læs mere om gulvafslibning på Gulvkanonen.dk

Flere Nyheder