Få dit flotte smil igen med naturtro tandproteser

30 juni 2021 Astrid Pedersen

Mangler du en eller flere tænder i din mund, eller står du for at skulle have fjernet nogle af dine tænder? Så bør du sørge for at bestille tid til fremstilling af tandproteser.

Hvornår får man brug for tandproteser?

Langt de fleste mennesker har i 2021 mulighed for at bevare deres blivende tandsæt intakt hele livet igennem. I modsætning til gamle dage, hvor det ikke var unormalt at få et gebis i konfirmations gave, har vi nu om stunder mulighed for tandpleje fra folkeskolen og langt op igennem alderdommen.

Der vil dog altid være risiko for tand sygdomme og skader på tænderne som kan føre til en udtrækning af disse. Sådanne skader kan skyldes traumer eller dårligdomme så som tandbylder, karies (huller i tænderne) forårsaget af syreskader, eller generelt slid på tanden.

Som vi ældes vil gummerne samtidig blive svage – og så kan tænderne gå hen og blive løse. I så tilfælde er det oplagt at få tilpasset og fremstillet en protese som kan erstatte de mistede tænder. Og en sådan får du lavet hos en tandtekniker.

Hvordan ser en tandprotese ud?

Måske er du lidt betænkelig ved at skulle bruge en tandprotese. Du mindes muligvis dine bedsteforældres gebisser som, foruden at være ubehagelige at have på, også var både grimme og utiltalende. Man kunne i hvert fald tydeligt se at der var tale om kunstige tænder.

Men du behøver ikke at frygte noget lignende i dag. En dygtig tandtekniker har meget bedre udstyr og materialer til sin rådighed når der skal fremstillet tandproteser. Det betyder at du vil kunne få en protese som passer perfekt til dig, og som matcher de tilbageværende tænder perfekt. Og så vil ingen kunne se at du har fået en tandprotese.

Du kan få hjælp til fremstilling af tandproteser i Hadsund hos den dygtige tandtekniker ProteseTand.dk.

Flere Nyheder